Over postcode adres locatie informatie

Basisregistraties Adressen en Gebouwen

Als spin-off van het project BWNR.NL stellen we hier postcode - adres - locatie informatie beschikbaar.

Belangrijkste doel hiervan is om anderen de mogelijkheid te verschaffen op de eigen website adresinformatie aan te vullen. Denk hierbij aan het ingeven van postcode en huisnummer waarna de straatnaam en plaats automatisch worden ingevuld.

Daarnaast biedt het de mogelijkheid adresbestanden te valideren, dat wil zeggen om te controleren of straatnamen en plaatsen overeenkomen met de postcodes en zodoende fouten eruit te halen.

Met de locatiegegevens (coördinaten) kunt u eenvoudig de locatie weergeven op de kaart.

De API (application programming interface) is extreem simpel en snel. Meer info om zelf snel aan de slag te gaan.

De informatie is afkomstig uit de BAG en als zodanig openbaar. Ondanks het feit dat de BAG info openbaar is, is het voor veel mensen moeilijk toegankelijk en zijn er bedrijven die geld vragen voor diensten zoals hier worden aangeboden. Daarom stellen we de informatie hier gratis beschikbaar voor niet-commerciële doeleinden (zie API).

X

20 april 2020 - Voorbeeld adresformulier op basis van Javascript / AJAX20 april 2020 - Volgende update met meest recente BAG versie laat nog even op zich wachten22 januari 2020 - Update met meest recente BAG versie27 december 2019 - Link naar Kadaster informatie (BAG viewer)


Postcode adres locatie informatie

Basisregistraties Adressen en Gebouwen

Postcode
Huisnummer
Toevoeging
Plaats
Straat
Huisnr
Toevoeging
Postcode
Plaats
Straat
Huisnummer
Toevoeging
Lat
Lon